Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0

Boeken


Leestip: Vrouw & Fiets


1 oktober 2015

Waarom hebben vrouwen een eigen boek nodig als het over fietsen gaat? Een fiets is toch een fiets? Het grote verschil, dat is dat je een vrouwenlichaam niet kan vergelijken met een mannenlichaam en een vrouwenlichaam heeft dus ook andere behoeften, ook qua ergonomie op de fiets. Het boek Vrouw & Fiets is daarom gericht naar vrouwen die onder andere meer willen te weten komen over waar ze het best op letten bij het aanschaffen van een fiets. Ook mannen die een boek over vrouwen en wielrennen onzin vinden, zoals ze zelf zo mooi zeggen, mogen het boek lezen.

Wat leer je zoal?

  • Dat een zadel voor vrouwen anders is dan voor mannen
  • De ideale voeding voor voor, tijdens en na het fietsen.
  • Wat “gechickt worden” betekent.
  • ….

Daarnaast delen Nynke en Marijn ook verhalen en ervaringen uit. Zo vertelt Marijn “schrale lippen” en Nynke over haar ergste spierpijn ooit. Uiteraard wordt er verteld over allerlei vrouwelijke kwaaltjes en geven ze tips en tricks om toch op een comfortabele manier te kunnen fietsen.

Dus…

Ben je een vrouw en ben je van plan om een koersfiets en alle nodige accessoires aan te schaffen? Lees dan zeker dit (geniaal) boek. Vrouw & Fiets is het ideale boek voor wie wil beginnen fietsen en “nougabollen” ervaring heeft.

Je kan het boek hier bestellen op bol.com voor amper €12.50 en de volgende dag al lezen.

Lees ook...

4 reactie(s)
yves

2015-10-01 20:28:27

Dat zadel intrigeert me. Is dat enkel omwille van de geslachtsorganen of heeft dat ook met andere zithouding van het lichaam te maken? (en dan vraag ik me af oh, heb ik dan wel het juiste zadel? en hoe weet ik dat?) En vooral mijn (8 jarige) dochter die rijd nu meestal op afdankertjes van haar broers. Dat vind ze niet zo fijn , wat ik begrijp, maar ik stel liever een echte vrouwenfiets uit tot ze wat groter is, doe ik er dan ook goed aan een ander zadel te kopen, of maakt het aan die leeftijd niet uit? Of is dat überhaupt pas belangrijk als je meer als 10 km per dag fietst?
Mirthe

2015-10-01 20:32:29

Thanks for the tip! Toegevoegd aan de reading list. :)
Madam Vélo

2015-10-01 21:53:49

Zadel hangt af van persoon tot persoon. Bij vrouwen/meisjes is de breedte zeker belangrijk omdat de heupen breder zijn dan die van de mannen. Ik denk dat de dochter het niet als een afdankertje mag zien ;) Belangrijk is dat ze er goed op zit en hij goed is afgesteld naar haar grootte enzo.. zeker als ze langere ritten gaat doen (kwestie van haar jong gestel niet te overbelasten ;) )
Vrouw & fiets | Mirthe Mertens

2015-10-05 21:24:34

[…] dank aan Madam Vélo voor de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.