Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0

Over ons

Wat is Madam Vélo?

Madam Vélo is een fietscommunity voor vrouwen. Het doel van Madam Vélo is meer vrouwen op de fiets krijgen. Iedereen is welkom: of ze nu starters of pro’s zijn, schoonweerfietsers of de hele winter doorfietsen, in een club zitten of niet, op zoek zijn naar fietsmaatjes of gewoon wat informatie willen. We organiseren ritten, doen mee aan cyclo’s, houden workshops rond fietsonderhoud, gaan op fietsreis, enzovoort. In onze community is er plaats voor allerlei vragen rond alles wat fietsen betreft.

Wat onderscheidt Madam Vélo van een klassieke fietsclub?

Madam Vélo is geen klassieke club met leden, een rittenkalender en een vaste afspraakplek. We hebben geen vaste locatie of dagen waarop we fietsen. We hebben wel een leuke fietsoutfit maar niemand wordt verplicht deze aan te kopen. Bij Madam Vélo willen we ook dat vrouwen de ritten mee zelf organiseren. Indien je bijvoorbeeld morgen een ritje wil doen en je gezelschap wil dan kan je dat gewoon in de Facebookgroep posten. Iedereen bepaalt voor zichzelf hoe actief en betrokken zij wil zijn.

Wat was de aanleiding te starten met Madam Vélo?

In 2015 ging Sophie de Brabander op zoek naar gelijkgezinden op de fiets. Ze was toen zelf net begonnen met fietsen en vond het best moeilijk om toegang te vinden tot bestaande initiatieven. Bovendien was wekelijks meefietsen met een fietsclub voor haar toen nog niet haalbaar omdat ze hartpatiënt is. Toen ze op zoek ging naar een fietsgroep voor hartpatiënten merkte Sophie dat die zo goed als onbestaande waren. Daarom werd Madam Vélo opgericht. In eerste instantie was Madam Vélo opgericht voor hartpatiënten zoals Sophie, maar geleidelijk aan is dit uitgegroeid tot een community voor vrouwen.

Lid worden van Madam Vélo?

We zijn héél actief in onze gesloten groep op Facebook. Je kan aanvragen om lid te worden van onze groep en eens je de vragen hebt beantwoord geven we je toegang.