Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0

Madam in de kijker


Madam van de maand: Yanna


30 juli 2020

Naam: Yanna
Geboortejaar: 2001
Woonplaats: Schoten

Waar fiets je het vaakst (streek)? Waarom net daar?

Ik woon vlakbij het kanaal Dessel-Schoten, en 5km verder begint het Albertkanaal, ik kan dus alle kanten op van hier uit. Meestal starten mijn ritten op het kanaal Dessel-Schoten richting Rijkevorsel dan dan rij ik zo binnedoor richting Grobbendonk of Massenhoven om langs het Albertkanaal terug naar huis te gaan. Ik trek ook heel graag richting Netedijk in Lier. Het is zo mooi fietsen daar, en helemaal niet zo ver. Ik krijg er altijd een vakantiegevoel.

Met welke fiets fiets je het meeste?

Met mijn liv (langma advanced 2 disc). Aangezien ik pas eind 2019 begonnen ben met fietsen (in de winter, super slim 🙂) kocht ik eerst een btwin startersfiets aan. Maar in november 2019 kocht ik mijn allermooiste liv aan 🥰.

Kun je zelf een platten tuub vervangen? Wees eerlijk 😉

Ik denk wel dat ik dit kan, maar waarschijnlijk met HEEL VEEL geklungel, ik heb super veel geluk met mijn fietsen gehad. Met mijn startersfiets van de decathlon reed ik nooit plat, en met deze ben ik nog maar 1 keertje plat gereden maar er stopte direct iemand om mijn band te vervangen voor mij.

Hoe vaak poets je je fiets? Ook weer, wees eerlijk 😀

Heel eerlijk, Nooit zelf. Mijn papa doet dit altijd voor mij, 1x in de maand wordt hij grondig gepoetst, en bijna elke zondag opervlakkig.

Ben je een winterfietser of schoonweerfietser?

Ik zou eerder neigen naar schoonweerfietser, alhoewel ik in de winter fietsen ook niet zo erg vind, zolang het niet regent. Als het begint te regenen onderweg dat vind ik ook niet zo erg. Enkel als het ’s nacht gevrozen heeft, kom ik niet meer buiten met de fiets (slechte ervaring, met een harde ondergrond).

Fiets je vooral solo, met je fietsbuddies of met je fietsclub?

In het begin fietse ik bijna altijd solo, ondertussen fiets ik regelmatig met een vriendin (ik denk toch dat ik haar ondertussen een vriendin mag noemen 😉), of met mijn papa, het komt natuurlijk nog altijd voor dat ik solo ga fietsen. En elke zondag fiets ik bij een fietsclub (WTC. DE TRAPPERS SCHOTEN).

Hoeveel kilometer fiets je per jaar?

Aangezien ik er nog maar 1 fietsjaar op heb zitten, heb ik hier geen idee van. Vorig jaar fietste ik 2090km, daar zit ik dit jaar al ‘ruim’ over, ik fietste er dit jaar al bijna aan 3500.

Hoe heb je de fietsmicrobe te pakken gekregen?

Ik zou zeggen op een dag mee wakker geworden? Ik heb eigelijk geen flauw idee, ik keek wel altijd heel graag naar de cross en koers. Maar op een gegeven moment wou ik het ook doen.

Wat is jouw leukste fietsherinnering?

In de quarantaine fietste ik samen met iemand van de club naar Scherpenheuvel en de Vlooybergtoren, goed voor 140km, ineens mijn langste rit! Supermooie wegen, we vertrokken redelijk vroeg en ik dacht dat het nog wel warmer ging worden, dus vertrok in een korte broek. Ik zal niet zeggen dat ik kou heb geleden die rit, maar een lange broek had toch veel beter geweest😂. Het was wel een super toffe dag dus zoveel heb ik niet aan die koude benen gedacht.

Heb je een fietsdoel? Welk?

In augustus gaan we een week op vakantie naar de Ardennen. Naar Nadrin ongeveer een 195km, het doel van dit jaar is om naar daar te fietsen (als het weer het toelaat tenminste, want ik ga geen 200 km op mijn fiets zitten als het de hele dag regent). Als dit niet lukt, zou ik toch graag dit jaar eens een rit van 200km doen.

Heb je een favoriete fietslocatie?

Misschien toch wel het Netekanaal. Het is er meestal rustig. Ook Nederland blijft hoog op de lijst, ik ben er nog maar 2 keer gaan fietsen, maar Nederland straalt echt fietsvibes, het is er supermooi. En dat voelt ook weer altijd als vakantie.

Heb je fiets hacks? (Kleine trucjes die het leven makkelijker maken)

Op tijd klaar zijn als je niet alleen gaat fietsen! Ik ben vaak last-minute klaar, en ik vrees dat dit wel eens gaat mislopen en dat ik dan ergens te laat ga komen. Meestal is dat bij mij dat ik vertrekkensklaar sta en dan besef dat ik geen geld, zakdoek of mijn pas bijheb. Je gsm in een plastic ziplock zakje steken is ook geen slecht idee, als het regent.

Heb je tips voor beginnende fietsers?

Niet te hard direct alles willen kunnen. De eerste keren dat ik in een groep fietste heb ik mezelf een paar keer leeg gereden, mee willen kunnen tegen het snelle tempo en niet willen toegeven dat je het eigelijk nog niet kan. En ineens een goede fietsbroek kopen.

Lees ook...

1 reactie(s)
Luc Adams

2020-07-31 17:27:02

Super madam en al een goede fietser om nog maar zo kort bezig te zijn. Een aanwinst voor onze club. 👍👍👍👌👌👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.