Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0
Madam van de maand
Ann, Berggeitje

Fietsen is mijn uitlaatklep. Genieten is vooral de hoofdzaak.

Hoe heb je Madam Vélo leren kennen?

Ik heb Madam Vélo leren kennen via Facebook, denk ik. Ik heb een kennismakingsrit meegedaan en was verkocht van de pakjes en van het gezelschap.

Hoe heb je de fietsmicrobe te pakken gekregen? Hoe en waarom ben je beginnen fietsen?

Ik fiets nu al twaalftal jaar. Ik sportte al heel veel, ging dagelijks naar de fitness. Op een gegeven moment heb ik een hele basic koersfiets gekocht met de bedoeling om dagelijks naar mijn werk te fietsen.

Toen leerde ik Ladies Fun Ride (van Angelique Dupré) kennen waar ik in het weekend mee reed. Nu rij ik elke zaterdagmiddag bij Cycling Maes Team van Anzegem. Een toffe groep vrouwen waar gezellig samenzijn troef is, en we de après bike ook belangrijk vinden.

En elke zondagvoormiddag rij ik bij de Nieuwenhovespurters te Nieuwenhove bij groep B, gemengd mannen en vrouwen. Ook een toffe groep, die goed samenhangt.

Fietsen is mijn uitlaatklep. Genieten is vooral de hoofdzaak.

Wat doet fietsen met jou?

Fietsen is mijn uitlaatklep. Mijn manier om mijn hoofd leeg te maken. En als ik onderweg een leuke babbel kan doen is dat mooi meegenomen. Genieten is vooral de hoofdzaak.

Waar geniet je het meest van tijdens het fietsen?

Ik kan genieten van mooie omgevingen waar we fietsen, de leuke babbels, maar ook van de rust. Gewoon fietsen en nergens aan denken. Ik geniet ook van het gevoel als mijn benen goed zijn, om te temporijden bij de mannen. Gewoon mee zonder al te veel af te zien.

Ben je een winterfietser of een schoonweerfietser?

Ik fiets het liefst in’t zonnetje, maar een beetje regen houdt me niet tegen. Natuurlijk heb ik liever niet dat het watergiet bij het vertrek. Als het onderweg zo hard regent is daar niets aan te doen buiten heel voorzichtig te zijn.

In de winter mountainbike ik nu met de dames van Maes Anzegem. En als het niet te glad ligt ook met de Nieuwenhovespurters met de koersfiets.

Je fietst ook mee voor Think Pink. Vanwaar je inzet? Zijn er nog goede doelen waar je je voor fietst?

Ik heb al een zestal edities meegedaan met Think Pink. Mijn inzet is er omdat ik al heel veel dierbaren (mama en zus) en vrienden heb verloren aan kanker. Dit jaar fietsen we vier dagen dwars door Nederland. We zijn met een aantal vrouwen die elk jaar afspreken welke editie we samen kunnen doen. In totaal doen daar 80 vrouwen aan mee. Maar we rijden allen in kleine groepjes. Think Pink organiseert niet enkel Bike Challenges, maar ook Walk and Run. Bij interesse kan je eens kijken op hun site.

Fiets je vooral solo, met fietsbuddies, met een fietsclub, …?

Ik fietste de eerste jaren vooral solo, daarna ben ik bij Ladies Fun Ride gegaan. In groep ben je meer gemotiveerd om je grenzen te verleggen.

Het heeft zijn voor en nadelen. Als je alleen rijdt kies je naar waar, hoe rap, hoe ver,… Maar in groep moet je je aanpassen, waar ik geen probleem mee heb.

Heb je een favoriete route? Welke? En waarom net daar?

Ik fiets graag in de Vlaamse Ardennen; er de hellingen gaan opzoeken. We rijden daar heel vaak op zondag met de club. Ik fiets graag langs kleine boerenweggetjes, waar amper een auto te zien is.

Heb je een bepaald doel voor ogen, qua kilometers, een plaats waar je zou willen fietsen, bepaalde route die je zou willen doen,…?

Ik zou graag eens een meerdaagse fietsreis doen met pak en zak: thuis vertrekken naar Rome bijvoorbeeld. Gewoon alles basic, in een jeugdherberg slapen en zo…. Nu in september doe ik mee aan de Amstel Gold Race, normaal gezien 200 km, maar zal afhangen van het weer en hoe ik me voel op dat moment. Daarna eind september fiets ik mee met Little Black Bike naar Trier. En in oktober ga ik samen met Chantal en Linda (ook Madam Vélo) een weekje naar Spanje om te fietsen. In het voorjaar ben ik al een week naar Calpé geweest met Kortweg.

Dus eigenlijk al mijn reisjes zijn in het teken van de fiets. Als vrijgezel kan je daarvoor kiezen en is mijn fiets mijn rijkdom.

vlnr: Ann, Chantal en Linda

Kan je zelf een platte band vervangen? Indien niet: wat doe je als je toch lek rijdt?

Het is heel lang geleden dat ik plat ben gereden (ssst, ‘k ga het niet te luid zeggen en hout vasthouden). Maar als ik plat val ‘s zaterdags helpen we elkaar om die band te vervangen. En zondags, ja, de mannen doen dat.

Hoe vaak poets je je fiets? Wees eerlijk 😉 

Als het geregend heeft, poets ik mijn fiets meestal wel direct na fietsen. Bij droog weer rij ik er wel twee keer mee. Ik wil wel altijd met een deftige fiets buiten komen.

Wat is jouw mooiste of leukste fietsherinnering?

Mijn kippenvelmomenten zijn toch als je aankomt bij Think Pink. De laatste dag moeten we een 500 meter voor de bogen van Think Pink stoppen en worden onze namen doorgegeven. Dan rijden we binnen, waar alle vrienden en kennissen staan en dan roepen ze onze namen af.

Heb je fietshacks (kleine trucjes die het leven van de fietser makkelijker maken) of tips voor fietsers?

Een goede positie op de fiets vind ik heel belangrijk. Ik zie veel mensen met gestrekte armen en opgetrokken schouders fietsen. Het is beter om je armen lichtjes te plooien en je schouders te ontspannen. Af en toe betrap ik er mezelf ook op en schud dan alles eens los.

Ook zie ik er veel op hun toppen rijden. Het is beter om je voet zo plat mogelijk te houden. Zo kan je ook beter duwen en trekken op je pedalen. Je kan deze techniek altijd bekijken op YouTube. 

Eenmaal je de fietsmicrobe te pakken hebt, ben je verkocht.

Lees ook...

0 reactie(s)
Deze post heeft nog geen opmerkingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.