Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0

Tips & Tricks


Lid worden van Cycling Vlaanderen


12 maart 2019

Lid worden van Cycling Vlaanderen is gemakkelijk en een aanrader voor iedereen die met de fiets rijdt, of het nu een racefiets, mountainbike of een gewone stadsfiets is.

Wat is Cycling Vlaanderen?

Cycling Vlaanderen is dé officieel erkende sportfederatie voor het wielrennen. Zij zijn er voor zowel de recreanten als voor de competitiefietsers.

In dit artikel richten we ons op de recreatieve fietser. Wil je graag wedstrijden gaan rijden, dan kan je hier terecht om je vergunning aan te vragen.

Waarom registreren?

Verzekerd

We zijn als fietsers een zwakkere weggebruiker en dan kan het al eens voorkomen dat je valt. Wie aangesloten is bij Cycling Vlaanderen is automatisch ook verzekerd. Zelfs als je iets overkomt in het buitenland. De verzekering omvat zowel een persoonlijke-ongevallenverzekering, burgerlijke aansprakelijkheid als rechtsbijstand.

Fietsbijstand

Stel je voor: je krijgt voor de derde keer op rij een lekke band tijdens één van je ritten en je bent door je reservebandjes heen. Je staat in het hol van Pluto waar je niet snel iemand zal tegenkomen. Wat nu? Wel, wie aangesloten is bij Cycling Vlaanderen krijgt dag en nacht hulp.

Op je kaart van Cycling Vlaanderen staat een nummer dat je kunt bellen. Je geeft hen je locatie door. Er wordt iemand gestuurd om je te helpen. (Let wel, als je minder dan een kilometer van van je eindpunt bent, ga je beter even te voet verder.)

Voorwaarden:

  • Je dient geïmmobiliseerd te zijn in België of op 30 km buiten de landsgrenzen in Nederland en Luxemburg. Je dient minstens 1 km van huis of van vertrek- of eindpunt verwijderd te zijn.
  • Het aantal interventies is beperkt tot 7 per jaar. Dit zowel voor leden met een individueel lidmaatschap als leden met een familie lidmaatschap.
  • De fietsbijstand is niet geldig tijdens georganiseerde toertochten omdat dan reeds technische bijstand aangeboden wordt.

Andere voordelen

Met je Cycling Vlaanderen kaart krijg je ook tal van kortingen. Zo betaal je bijvoorbeeld 6,5€ in plaats van 9€ om op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent te rijden. Ook krijg je kortingen op tal van toertochten, de online routeplanner RouteYou, producten van Born en op een abonnement van het magazine cycling.be. Nog een leuk extraatje is het magazine van Cycling Vlaanderen zelf met leuke tips, weetjes, interviews, ….

Kostprijs

Wielertoerist-FAMILIEvergunning

Voor 36 €/jaar kan je je hele gezin verzekeren. Je betaalt 33 €/jaar als je je aansluit bij een club.

Wielertoerist-VTT-vergunning

Je betaalt 28 €/jaar als je aansluit bij een club en 30 €/jaar als je niet aansluit bij een club.

Geen club?

Madam Vélo is één van de clubs waar je je bij kan aansluiten op Cycling Vlaanderen. Heb je geen club, maar wil je toch genieten van een beetje korting… Zoek dan even naar de club Madam Vélo of het nummer 72018031.

Terugbetaling

De mutualiteiten betalen een groot deel of zelfs de volledige kostprijs van de vergunning jaarlijks terug. Zodra jouw vergunning in orde is, kun je via my.cycling.vlaanderen een attest voor je mutualiteit afhalen.

Dus schrijf je snel hierzo in. We verwelkomen je met open armen!

Lees ook...

0 reactie(s)
Deze post heeft nog geen opmerkingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.