Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0

Tech


Finn, de universele fietshouder!


26 mei 2015

Een fiets en degelijk materiaal aankopen is al meteen een grote hap in het budget, zeker als je van nul moet beginnen, dus ik besloot om met de technische snufjes zoals een fietscomputer nog even te wachten. Er bestaan de dag van vandaag genoeg Android-applicaties en iPhone-applicaties waar je je gegevens kunt bijhouden. De, in mijn geval, Nexus 5 kan perfect dienen als fietscomputer met Runkeeper, Strava of Bike Citizens Fahrrad Navi GPS.

Je kan je telefoon gemakkelijk in uw zakje van uw shirt steken, maar nog beter zou zijn dat je deze vast kan maken aan uw fietsstuur zodat je ten alle tijden gemakkelijk je snelheid en afstand kan bekijken, maar daarvoor heb je een telefoonhouder voor aan je fietsstuur te bevestigen nodig. Mijn oog viel al snel op de universele telefoonhouder van Bike Citizens genaamd Finn.

Finn is een telefoonhouder die op elke fiets past en die elke telefoon kan vasthouden op je fiets. Dit beweren ze althans op hun website, want je zou zelfs stunts kunnen doen op een BMX terwijl je telefoon met de Finn is vastgemaakt.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik bestelde er meteen twee. Nog geen kleine week later vielen ze in de bus.

Once you go Finn…

De Finn wordt in een mooie enveloppe geleverd en meteen na het openen van de enveloppe merk je dat de designers veel oog voor detail hebben en de liefde voor hun product wordt meteen overgebracht van bij het begin. Het bevestigen van de Finn staat mooi uitgelegd op de verpakking en is inderdaad héél gemakkelijk te bevestigen. Mijn telefoon past er perfect in en door de rubber zit hij lekker stevig vast. Die kan effectief geen kant meer uit. Ik ben alvast onder de indruk en spring op mijn fiets om het in praktijk te testen. Ik moet zeggen dat ik in het begin van de rit er niet helemaal gerust in was, maar dat was onterecht. Kasseien, putten in het wegdek, … de telefoon blijft zitten en ik werd naarmate ik verder fietste zekerder van mijn aankoop.

 Tevreden

Als ik dus een telefoonhouder kan aanraden, dan is het wel de Finn. Je bent niet toestel gebonden in vergelijking met veel andere telefoonhouders en voor de prijs van €15 kan je al helemaal niet sukkelen.

Lees ook...

2 reactie(s)
Gerrit Vromant

2015-05-30 13:10:03

Cool. Wel niet waterdicht :). Wat ook goed werkt: zo'n smartphonesportband voor tijdens het lopen op je stuur. (zo'n ding dus: http://www.bol.com/nl/p/sportband-iphone-5-5c-5s-hardloop-sport-armband-extra-zware-kwaliteit/9200000024774780/). En wel waterdicht.
Madam Vélo

2015-05-31 17:25:16

Ik gebruik mijn telefoon ook als GPS en fietscomputer, als hij op mijn arm zou hangen, dan zou dat minder gemakkelijk zijn in mijn geval. Ik heb er wel naar gekeken alleszins en overwogen :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.