Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0
Madam in de kijker
Fien, Mangie

Geniet op je eigen manier van fietsen!

Hoe heb je Madam Vélo leren kennen?

Ik was op zoek naar fietsende vrouwen. Na wat google werk kwam ik al zeer snel bij Madam Vélo.

Hoe heb je de fietsmicrobe te pakken gekregen? Hoe en waarom ben je beginnen fietsen?

Mijn partner fietste al. Na zwemmen en lopen vond ik de drive niet om het verder te blijven doen. De tijd in lopen steken, neen, het was echt mijn ding niet. Toen ging ik eens spinnen en vond dit wel leuk. Waarna ik op aanraden van mijn partner mijn eerste koersfiets kocht. Samen reden we mijn eerste kilometers hij was zeer geduldig met me. Ook reed ik meteen op hartslag waardoor ik wel de controle had me niet te forceren. Na enkele ritjes ging mijn gemiddelde omhoog. Ik investeerde in Zwift en bleef maar fietsen. Tot nu toe heeft het beestje me goed te pakken.

Geniet op je eigen manier van fietsen!

Wat doet fietsen met jou?

Fietsen geeft me rust, de vrijheid. Ikzelf ben een heel stressgevoelig persoon. Maar op de fiets kan ik even enkele uren alles vergeten. Of mezelf even uitputten om dan voldaan thuis te komen. Zaaaaaalig!

Waar geniet je het meest van tijdens het fietsen?

De omgeving, de rust, wat muziek in de oren en genieten maar. Ik fiets ook zeer graag met gezelschap: een kleine babbel onderweg of elkaar wat uitdagen zorgen voor dat extraatje. Ik krijg ook een enorme boost als ik aan een mooie snelheid voorbij enkele mannen kan gaan als vrouw 🙂

Ben je een winterfietser of een schoonweerfietser?

Ik fiets in de winter fanatiek op Zwift: ik heb mijn doel elke week 250 à 300 km te fietsen. Als het weer het toelaat ben ik weg naar buiten. Ik hou vooral van een combinatie van beide.

Wat trekt er jou aan in Zwiften?

De competitie, een goeie tijd neer zetten een klimmetje doen of eens een wedstrijd rijden vind ik zeer leuk. Ook alle gegevens die je krijgt waardoor je na enkele weken echt vooruitgang ziet, is zeer leuk en is ook de reden waarom ik het blijf doen.

Fiets je vooral solo, met fietsbuddies, met een fietsclub, …?

Ik fiets vooral solo of met mijn partner en wekelijks op zondag met de fietsclub, de Kazand Coureurs.

Heb je een favoriete route? Welke? En waarom net daar?

Langs het water. Ik rijd graag langs kanalen en beken. Rustige omgeving, mooi uitzicht, meestal mooie fietspaden vind ik super. Want amai! De Belgische (fiets)wegen zijn soms een avontuur om op te rijden!

Heb je een bepaald doel voor ogen, qua kilometers, een plaats waar je zou willen fietsen, bepaalde route die je zou willen doen,…?

Ik wil graag mijn ritten langer kunnen maken. Nu rijd ik een 110 km aan een mooie snelheid (29 à 30km/u). Dit wil ik graag optrekken naar 150 tot 175 km.

Beter klimmen is ook mijn ambitie. Ik doe mijn best, en plat mag je me vragen om alles te stampen maar eenmaal het omhoog gaat, ben ik gezien. Ik probeer nu via Zwift hier echt op te gaan trainen afgewisseld met af en toe eens de Vlaamse Ardennen. Wie weet als ik hierin wat beter word dat ik wel eens de Ventoux beklim of zo. Maar ik vind het belangerijk rustig op te bouwen, zodat ik me niet overdoe. Afzien op de fiets tot je bijna er bij neervalt daar heb je niets aan en daar haal ik ook nadien geen voldoening uit. Het moet leuk blijven.

Ik fietste onlangs mijn eerste wedstrijden! Hierin wil ik graag wat beter worden en verder in gaan. Zeker op vlak van techniek is er nog werk aan de winkel.

Kan je zelf een platte band vervangen? Indien niet: wat doe je als je toch lek rijdt?

Neen, al heb ik het nog niet zelf geprobeerd. Wel weet ik hoe het moet, dus ik zou het eigenlijk wel moeten kunnen. Solo op de weg ben ik nog niet plat gevallen. En als er een man mee is en ik val plat nemen zij het met veel plezier voor me over. Voordeel aan vrouw zijn.

Hoe vaak poets je je fiets? Wees eerlijk 😉 

Ja, toch wel na elke rit, tenzij het echt mooi weer is en hij zo goed als niet zichtbaar vuil is. Dan zou ik hem gewoon met een natte vod hem afvegen. Anders word hij na elke rit grondig gewassen.

Wat is jouw mooiste of leukste fietsherinnering?

Fietsen in het buitenland: Spanje, de Vogezen, maar ook Limburg. Wat een mooie fietswegen en prachtige omgeving. TOP!

Heb je fietshacks (kleine trucjes die het leven van de fietser makkelijker maken) of tips voor fietsers?

Hmm, even denken. Niet echt eigenlijk. Vooral opbouwen geblazen. En fietsen met hartslagband. Je hartslag zegt zoveel!

Heb je zelf tips voor fietsers?

Niet echt eigenlijk. Voel vooral je eigen lichaam aan. Luister naar je lichaam. Durf eens in het rood te gaan en jezelf uit te dagen. Daar word je echt wel beter van.

Wat wel belangrijk is: als je frequent wil fietsen, doe het goed: zorg voor het juiste materiaal juiste kledij, schoenen, fiets-gps… Je uitrustig is zeer belangrijk en kan een wereld van verschil maken.

Maar het belangrijkste is geniet op je eigen manier!

Lees ook...

0 reactie(s)
Deze post heeft nog geen opmerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.