Navigation toggle inloggen Mijn winkelmand 0

Tips & Tricks


5 redenen waarom je gemiddelde snelheid altijd varieert


22 september 2023

Als je een fanatieke fietser bent, dan ken je het dilemma maar al te goed: je gemiddelde snelheid. Het is als die ene vriend die nooit kan beslissen wat die wil eten – altijd veranderlijk en grillig. Waarom? Wel, laten we eens kijken naar de verschillende factoren die de gemiddelde snelheid beïnvloeden. 

Jouw conditie

Je hebt dagen dat je op de fiets springt als een gazelle op steroïden, maar soms voelen je benen als slappe spaghetti. En laten we eerlijk zijn, soms is het grootste obstakel tussen jou en een topsnelheid gewoon je eigen mentale toestand. Ben je vandaag meer een Tour de France-heldin of een couch potato met trappers?

Weersellende

De natuur is jouw partner in crime, en soms is ze niet bepaald meegaand. Regenachtige dagen veranderen je fietspad in een gladde ijsbaan, en de wind lijkt te denken dat hij grappig is door recht tegen je in te blazen. En die koude winterdagen? Laten we zeggen dat je snelheid lijkt op die van een schildpad in een winterslaap.

Aantal hoogtemeters

Als je een ritje plant, kan het verschil tussen een vlakke weg en een heuvelachtige odyssee je gemiddelde snelheid laten schommelen als een jojo op een suikerkick. Bergopwaarts voelt alsof je tegen een muur oploopt, terwijl je bij een afdaling het gevoel hebt dat je met de snelheid van het licht vliegt (al is het maar voor even).

Verkeersperikelen

Verkeer kan die gemiddelde snelheid grondig verpesten. Stoppen voor rode lichten, slalommen tussen auto’s of worstelen met een horde voetgangers of tragere fietsers – het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je kunt alleen maar hopen dat het verkeer je fietsbanden niet laat leeglopen.

Fietsonderhoud

Jouw trouwe tweewieler heeft aandacht nodig, anders betaal je de prijs. Een versleten fietsketting kan al een impact hebben op je gemiddelde snelheid. Dus zorg ervoor dat je fiets wordt vertroeteld, anders gaat hij je plagen als een ondeugend huisdier.

Dus, wat is de moraal van dit verhaal? De gemiddelde snelheid is als een kat die je probeert te vangen: soms schiet hij omhoog als een raket, en soms speelt hij verstoppertje. Maar onthoud, fietsen draait niet alleen om snelheid. Het draait om avontuur, plezier en de vrijheid van de open weg. Dus, houd die glimlach op je gezicht, zelfs als je snelheid een dipje neemt. 

Geniet van de rit en laat de gemiddelde snelheid maar lekker in zijn eigen wereldje ronddwalen!

Wist je dat je Madam Vélo gemakkelijk kan steunen door op één van advertenties te klikken die je op deze pagina ziet? 

Lees ook...

0 reactie(s)
Deze post heeft nog geen opmerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.