Tech
Review Polar M450
De Polar M450 is ondertussen al een jaartje oud, maar blijft een leuk toestel om alle gegevens van je ritten te verzamelen. Het is een licht toestelletje dat je met gemak kan vastmaken aan je stuur met de bijgeleverde stuurhouder. We vatten hem even samen.
Voordelen
- GPS
- LED lampje om zichtbaar te zijn, maar let op, het is geen volwaardig fietslichtje
- Hartslag en hartslagzones
- ZoneLock, wat betekent dat je een hartslagzone kan vastzetten zodat je een waarschuwing krijgt als je in een lagere of hogere zone zit. Ideaal voor hartslagzone-trainingen
- Je data is gemakkelijk te synchroniseren via bluetooth met de Polar app op je telefoon.
- Trainingsbelasting
- Handmatige of automatische rondes
- Autostop/start voor wie eens wil uitrusten, voor het rode licht staat of genieten van de omgeving. De M450 stopt automatisch het tracken. Ideaal om te voorkomen dat je gemiddelde snelheid lager wordt 😉
Enige nadeel
Hij heeft geen volwaardige GPS met kaart waardoor je op een andere manier je routes moet bepalen en/of volgen.
Speciale features
Orthostatische test
Aangezien de uitleg redelijk technisch is, quote ik even:
De orthostatische test is een algemeen gebruikt hulpmiddel voor het volgen van de balans tussen training en herstel. Het is gebaseerd op wijzigingen ten gevolge van training in de functie van je autonome zenuwstelsel. Hij laat zien hoe je hartslag reageert op training en factoren als stress en ziekte.
Door de test geregeld te herhalen kun je leren of er iets ongewoons is in je hartslag en waardoor dat mogelijk beïnvloed wordt. Je kunt je training dan aanpassen om je lichaam te laten herstellen als dat nodig is. Waarschijnlijk wijzigen je waarden zelfs elke dag, maar alleen de resultaten op langere termijn tellen. Je zou bijvoorbeeld moeten letten op periodieke wijzigingen in je hartslag en hartslagvariatie en of deze duidelijk afwijken van je gemiddelde waarden.
Conditietest
De conditietest is er eentje dat uit wordt gevoerd in rust. Je gaat even rustig liggen met je hartslagmeter aan en laat het toestel zijn werk doen. Door je resultaten regelmatig te vergelijken kun je nagaan welke vooruitgang je boekt en hoe je conditie verbetert.
Herstelstatus
Na een training krijg je zoals altijd de details van je training te zien. Naast de details van je training kan je ook zien welke impact de training had op jouw lichaam (uiteraard op voorwaarde dat je alle gegevens over jouw lichaam goed invult) en hoe lang je nodig hebt om te herstellen.
Er zijn vier zones:
- Onderbelast: Wat betekent dat je dringend een fietsrit moet gaan doen
- Evenwichtig: Ideaal, maar dat fietsritje mag gaan komen
- Belast: Hmm, een lichte training dan maar?
- Zwaar belast: Rusten geblazen!
Conclusie
Het ideale toestel voor wie weet waar zij moet rijden, maar toch alle gegevens van de trainingen of haar vooruitgang wil weten.
Tim
2016-06-18 12:07:46
Madam Sophie
2016-06-18 12:11:40
Hein van der Schoot
2016-07-27 07:46:40