Fiets kopen? Deze werd het…

Fiets kopen? Deze werd het…

Een drietal weken geleden trok ik samen met S. en C. richting Fiets XL in Gent, om er een nieuwe fiets uit te kiezen. C. was al een half uurtje eerder toegekomen en was al eens gaan rondkijken naar mogelijke modellen, zodat we al gerichter konden gaan kiezen. Lukas, onze verkoper van dienst, begon eerst met wat uitleg over de fietsen zoals de groepen, soorten remmen, bekabeling, soorten kaders en vooral hoe je de juiste maat te weten kan komen. Op die manier krijg je al een basiskennis mee om nog beter te kiezen.

Een fiets kiezen

Een belangrijke vraag: waarvoor wil je hem hoofdzakelijk gebruiken? In mijn geval was dit een gemakkelijke vraag  want ik wil vooral snelheid kunnen halen en op de weg fietsen, dus de mountainbike konden we al schrappen.

Na wat fietsen bekeken the hebben kon het testen beginnen. De eerste fiets was er eentje voor hoofdzakelijk weggebruik, maar had ook een schakel om de veringen in het voorvork te activeren zodat je toch een lichte vorm van mountainbiken kon doen, voornamelijk dan op aardewegen. Na een korte rit wist ik nog niet goed of de fiets al dan niet geschikt was. Hij was wat aan de lompe kant en zat wel comfortabel. Een kanshebber, maar ik had er geen wauw-gevoel.

De tweede fiets was er eentje van het zelfde kaliber, maar dan met een vast voorvork. Deze was in mijn ogen na het testen al beter dan de vorige. Hij was lichter en ik kon al gemakkelijk een hoge snelheid halen zonder al te veel moeite te moeten doen, maar toch was ik nog niet helemaal overtuigd.

Lukas was geduldig, dacht even na en kwam terug met een lichter damesmodel, de Cube SL Road Pro. Na de testrit met de Cube wist ik het, deze is het. Licht, soepel, elegant en vooral binnen mijn budget. Ideaal.

Fiets! XL

Voor wie ook op zoek is naar een nieuwe fiets en niet weet waar te beginnen fiets.be. Ze hebben niet alleen een winkel in Gent, maar onder andere ook in Antwerpen, Hasselt, Herentals, Kuurne, Leuven en Roeselare.

Ook een dikke merci aan C. en Lukas om mij zo goed te helpen bij het kiezen en de nodige raad te geven.

3 reacties

Ideale fiets om te doen wat jij wil doen , de Ventoux is zeker mogelijk met deze fiets. Vanaf het kan wil ik gerust eens gaan trainen met jullie. Rustig op ’t gemak eens een helling oprijden,juiste verzet kiezen , etc…

Dit lijkt mij ideaal om na de grote vakantie of op een niet te warme dag en als ik al wat kilometers in de benen heb te doen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.