Te enthousiast geweest.

Bij Strava heb je de mogelijkheid om een wekelijks doel in te stellen en op die manier toch een minimum aan beweging te hebben.

Ik had dat uiteraard gedaan en had als wekelijks doel ingesteld dat ik 100 kilometer per week zou fietsen. Nu, 3 weken later, moet ik toegeven dat dat een beetje te enthousiast was van mezelf. Vorige week heb ik voor het eerst dat doel gehaald en merkte dat ik langer dan normaal nodig had om te recupereren en dat ik mij niet moet forceren.

Geen drama alleszins, maar wil mezelf niet forceren door een te hoog doel op te leggen, dus ik heb het doel aangepast. Het doel vanaf deze week is minsten 2 uur fietsen. 2 uur op eigen tempo, geen minimum snelheid of afstand. Gewoon al 2 uur op zijn minst fietsen.

Ik zie op termijn wel hoe ik dit op mijn eigen tempo opbouw.

← Previous post

Next post →

4 Comments

 1. Rustig opbouwen , take it easy. 😉

  • Madam Vélo

   Inderdaad en op tijd aangeven als het niet lukt. 🙂

 2. Sigrid

  Het is inderdaad beter om aantal uren te rekenen. Het is een beetje zoals bergwandelaars die ook in uren en hoogtemeters rekenen en uren en niet in km. Ik heb, als ik op reis ga, ook al gemerkt dat mijn lichaam niet na x aantal km maar wel na x aantal uren vermoeid geraak
  . Neem bij het fietsen ook voldoende pauze en vergeet niet te eten en veel te drinken terwijl je onderweg bent (ook als dat maar een uurtje is, is het niet slecht om onder de baan een banaan ofzo te eten)

 3. Jill Van Rie

  Heel mooi om te lezen allemaal, je bent altijd al een doorzetter geweest, en ik ben er zeker van dat je je doel haalt, no matter how long it takes… xxx

Geef een reactie